Ervaringen

Ziek na vaccinatie

Ziek na vaccinatie

Het is allemaal begonnen met de Mexicaanse griep. Moeten we onze twee zoons van 1,5 en 3,5 jaar nou wel of niet vaccineren. Wekenlang heeft de keuze ons in de greep gehad. Door allerlei artsen, instanties, overheden, kwakzalvers, deskundigen, televisie en internet werden we gevoed met informatie om het vooral wel, of vooral niet te doen. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt; we laten onze jongens vaccineren. Baadt het niet, het zal toch zeker ook niet schaden?

’s Avonds na de eerst injectie kreeg onze jongste meteen last van kriebelhoest, weinig eetlust en futloosheid. Dat ging eigenlijk het hele weekend zo door. Ik had daarvoor al eens mondeling overleg gehad met Jette, acupuncturiste op Het Want in Franeker: ” Als je er wel voor kiest om te vaccineren, kom dan na het weekend bij me langs. Dan ‘reset’ ik het immuunsysteem van de kleine jongen.” Na het ‘resetconsult’ ging er ’s avonds een grote warme maaltijd naar binnen, was het hoesten die nacht over en sliep hij het klokje rond. Zou dat resetten zoveel invloed kunnen hebben? Of is het toeval?

Na de tweede vaccinatie was Jette twee weken met vakantie (bleek achteraf niet zo te zijn…). De symptomen van klachten waren wederom dezelfde als na de eerste griepprik; veel hoesten, verkouden, slechte eetlust en ’s nachts regelmatig wakker. Met allerlei middeltjes uit de reguliere geneeswijze probeerden we hem weer op de rit te krijgen, maar het lukte ons niet. Gelukkig konden we na de vakantie eindelijk bij Jette terecht. En werkelijk: 1 consult ‘resetten’ en de klachten waren als sneeuw voor de zon verdwenen. Al diezelfde nacht minder hoesten en de volgende dag een eetlust die we twee weken niet hadden gezien.

Dit ene succesverhaal levert natuurlijk nog geen wetenschappelijke evidentie. Wat ik wel zeker weet is dat Jette een zeer positieve invloed heeft op de gezondheid van mijn kinderen. Ik zal Jette daarom ook bij iedereen aanbevelen. Inmiddels zijn diverse (schoon)familieleden, kennissen en cliënten van me bij haar geweest. Ga zo door!

Wilfred