Ervaringen

Ontsteking aan rechter hand

Ontsteking aan rechter hand

Mijn verhaal, ik ben een man van 55 jaar, begon met een kleine ontsteking op een zaterdag half september aan de ringvinger van mijn rechterhand. Niets aan de hand. Maar het zette door dus maandag maar even naar de dokter. Doxycycline bleek het juiste antibioticum en inderdaad was na enkele dagen de ontsteking zo goed als verdwenen. Echter een dag na de laatste dag van de kuur kreeg ik last van kleine pukkeltjes op mijn rechterhand en op de polsen van beide armen. Een dag later werden de pukkels groter en donkerrood/blauw en inmiddels had ik ook last van honderden pukkeltjes in mijn nek. Ik weer naar de dokter. Het bleken afvalstoffen van het antibioticum, “Het gaat wel weer weg maar kan wel een paar maanden duren” was de conclusie. Wel vond hij het vreemd dat het handen en nek waren want meestal gaan afvalstoffen via onderbenen en enkels naar buiten.

Ik was er niet gerust op dus nog dezelfde dag Jette Begeer gebeld en ik had gelijk de volgende dag al een afspraak in de praktijk in Franeker. Via de NAET methode is vastgesteld dat het een allergische reactie was op een bindmiddel in Doxycycline. Dit is behandeld binnen 5 minuten. Na wat verder onderzoek kwam Jette er ook achter dat het feit dat mijn handen en nek bont werden in plaats van mijn voeten een energieblokkade was in mijn buik. Dus toen nog een 10 tal acupunctuurnaaldjes gedurende een half uur en weer op huis aan en nu maar afwachten.

Dezelfde dag nog werden de inmiddels vochtgevulde blaasjes geworden pukkeltjes al rustiger. ’s Avonds een beetje weeïg op de maag, een soort van lichte misselijkheid. Dit was de volgende dag ook nog het geval. De oorzaak hiervan was dat de afvoer van de afvalstoffen zo snel ging dat je er dus voor je gevoel een beetje ziek van wordt. Niet erg maar gewoon niet lekker in je vel. De volgende 4 dagen was alles zo goed als verdwenen. Na een week ben ik weer bij Jette geweest voor een vervolgbehandeling maar die was niet meer nodig, alles was weg. Alleen nog wat licht kleurverschil van de aangetaste huid. Ongelooflijk. In één behandeling.

Ik was helemaal blij dat ik dus naar Jette ben gegaan en niet weer naar de dokter want die had ongetwijfeld hiervoor weer een medicijn voorgeschreven waar uiteindelijk ook weer afvalstoffen van vrijkomen en voor je het weet zit je in een vicieuze cirkel. Inmiddels ben ik weer helemaal herstelt en dat in nog geen 14 dagen.

Jette, heel erg bedankt. En tegen alle de criticasters en doktoren die tegen deze vorm van gezondheidszorg aanschoppen wil ik graag zeggen dat ze geen idee hebben waar ze het over hebben. Hoeveel mensen ze zouden kunnen helpen door ze door te verwijzen naar een acupuncturist. Baat het niet het schaadt ook niet maar het is zeker het proberen waard en de smoes van “Ik geloof er niet in “ kan in de prullenbak. Het werkt echt, of je er open voor staat of niet. Ik heb al meer dan 10 jaar ervaring met acupunctuur en kan het echt iedereen aanraden. En het wordt ook nog vergoedt door de zorgverzekeraar. Dus waarom niet gewoon proberen.

Met vriendelijke groet

Pieter de Boer